De Nief Lokalen

Wij bouwen mee aan Chiro Wijgmaal


Zoals je mogelijk al wel weet is het met de staat van de Chirolokalen niet al te best gesteld. Om hier iets aan te doen beslisten enkele gelijkgestemde ex-leiding om vzw De Nief Lokalen op te richten. Deze vzw zal in de komende jaren instaan voor het inplannen en renoveren van de bestaande lokalen en zal het in de toekomst ook voorzien in het nodige onderhoud. Via de hieronder te vinden informatie proberen we alvast een beter beeld te geven van wat er te gebeuren staat.

Het is zo dat er op dit moment nog heel wat zaken onduidelijk zijn, maar in het komende jaar 2023 gaat daar zeker verandering in komen. Hou dus zeker onze sociale media in de gaten voor toekomstige updates.
Moest je na dit alles te lezen toch al met vragen zitten dan kan je ons bereiken via denieflokalen@gmail.com.

De lokalen zijn dood, leve de lokalen!

De lokalen zijn letterlijk bijna dood, de structuur zoals hij nu staat is van de jaren 70 en kreeg door de jaren heen enkel wat beperkte updates. De ruimte die de lokalen nu biedt was ook nooit voorzien op het huidige ledenaantal van 250 leden. Dit is ook een pijnpunt waar we graag iets willen aan doen.

Voor wanneer ist?

Met het plan waar we nu aan werken ligt de eerste steen er in het voorjaar van 2024. Of dit een realistisch plan is zal later moeten blijken. De technische plannen en afspraken met de partners van dit project zijn nu in de eindfase. De komende periode wordt dan ook een periode van afstemming en tijd nemen om de plannen verder uit te werken.

Wie gaat dat betalen?

Een totaalrenovatie vraagt dezer dagen om een aanzienlijk budget, daarom zijn we oa gaan aankloppen bij de jeugddienst van Leuven die ons hierin ondersteuning biedt. We kunnen beroep doen op een fonds dat de stad ter beschikking stelt voor jeugdwerkinfrastructuur, en praten verder met de stad over verdere ondersteuning, zowel met de diensten van de stad Leuven als met de bevoegde schepen, Dirk Vansina. Op deze manier zijn we al een hele stap vooruit en kunnen zeker alvast een eerste fase met een gerust hart beginnen inplannen. Uiteraard is er nog heel wat extra steun nodig en zullen we de komende jaren dan ook nog andere inzamelacties doen, maar daar horen jullie later zeker meer over.

80 jaar ofwa?

Yes, Chiro Wijgmaal wordt volgend jaar 80 jaar en dit blijft niet onopgemerkt. In het voorjaar vieren we dit met een heuse reünie! Om die reden zijn we dan ook op zoek naar zoveel mogelijk oud leden die ons op die dag kunnen vergezellen. Moest je dus zelf oud lid zijn gelieve je dan even bekend te maken via dit formulier zodat we je makkelijk op de hoogte kunnen houden. Moest je nog met andere oud-leden in contact zijn deel dan zeker deze link ook met hen.

Wanneer kunne we wa zien?

Tijdens de reünie voor het 80-jarig bestaan van de Chiro zullen de plannen wereldkundig gemaakt worden. Hierbij kunnen de oud-leden de plannen in sneak preview bekijken waarna ze met de rest van de wereld gedeeld zullen worden. Aangezien dit een dubbel feest is hopen wij dan ook dat dit event volop belangstelling zal krijgen in de lokalere pers en media.

En wat met de poort?

Onze ijzeren voordeur, de poort. Gaat deze ook vervangen worden. Dit blijft een gevoelig punt. Belandt ze op het schroot of krijgt ze een opknapbeurt. Only future will tell.